Informacija dėl skaitmeninių pažymėjimų
Plačiau

Profesinio mokymo programos specialiųjų ugdymosi poreikių asmenims

Dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo (A*; trukmė – 3 m.)

Mokymo vieta – Alytus.

Dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam dekoratyvinio apželdinimo darbuotojo padėjėjui parengti, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, auginti ir prižiūrėti dekoratyvinius augalus, atlikti želdynų įrengimo ir priežiūros darbus, komponuoti augalus interjere. PROGRAMA

Medienos apdirbėjo–dailidės padėjėjo (A*; trukmė – 3 m.)

Mokymo vieta – Alytus.

Medienos apdirbėjo–dailidės padėjėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam medienos apdirbėjo padėjėjui ir dailidės padėjėjui parengti, kuris gebėtų padėti aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui vykdyti statybos objekte ir medienos apdirbimo įmonėje bendrąsias veiklas; apdirbti medieną ir gaminti medinius gaminius; pakuoti medienos medžiagas, ruošinius, pusfabrikačius; montuoti medinius gaminius ir konstrukcijas, dirbdamas pagal šio darbuotojo nurodymus ir jam prižiūrint atliktų operacijų kokybę. PROGRAMA

Virėjo (A*, V*; trukmė - 3m.)
Mokymo vieta – Alytus, Varėna.

Programos paskirtis – parengti kvalifikuotą virėją, kuris gebėtų, prižiūrint aukštesnės kvalifikacijos darbuotojui, parinkti maisto produktus ir žaliavas, atlikti jų pirminį apdorojimą, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius ir patiekalus. Ši programa skirta pirminiam profesiniam mokymui. Programoje numatyta 3 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Maisto produktų ir žaliavų parinkimas, pirminis jų apdorojimas; Nesudėtingos technologijos pusgaminių gaminimas; Nesudėtingos technologijos patiekalų gaminimas. Taip pat numatyti 5 pasirenkamieji moduliai: Nesudėtingos technologijos tautinio paveldo patiekalų gaminimas; Nesudėtingos technologijos BBQ ir grilio patiekalų gaminimas; Picų gaminimas; Blynų, lietinių, blynelių ir sklindžių gaminimas; Nesudėtingos technologijos sušių gaminimas. Modulių programose numatomas teorinis ir praktinis mokymas. Asmens įgytos kvalifikacijos vertinimo metu bus vertinamos kompetencijos: paruošti gamybai maisto produktus, gaminti nesudėtingos technologijos pusgaminius, gaminti ir patiekti nesudėtingos technologijos šaltus, karštus patiekalus, salotas. Kitų kompetencijų įgijimas vertinimas žinių ir supratimo pagrindu, baigus modulio programą. Asmenys, įgiję virėjo kvalifikaciją, galės dirbti įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse. PROGRAMA