Skip to main content

Lauko virtuvės festivalis

Lauko virtuvės festivalis – taip pavadintame Latvijoje vykusiame renginyje liepos 14 d. susirungė trijų miestų partnerių – Alytaus, Suvalkų (Lenkija) ir Amatos (Latvija) – virėjai. Alytaus miestui šiame renginyje atstovavo Alytaus profesinio rengimo centro profesijos mokytojai Žybartas Kudarauskas ir Renata Slavinskienė.

Lauko virtuvės festivalyje Alytaus profesinio rengimo centro atstovams teko susirungti su dviem latvių ir viena svečių iš Lenkijos komanda, kurios lauko sąlygomis turėjo pagaminti žuvies patiekalą panaudojant upėtakį ir bolivinės balandos sėklas. Alytiškius šiame festivalyje lydėjo sėkmė – jų ant iešmelių su įvairiomis daržovėmis keptas upėtakis patiektas su bolivinės balandos garnyru ir gaiviomis agurkų ir cukinijų salotomis komisijos sprendimu pripažintas skaniausiu festivalio patiekalu. Komisijai įvertinus patiekalų skonį ir estetinį vaizdą, virėjams teko vėl sugrįžti prie grilių ir dar nemažai paplušėti – pagaminti 200 komisijos vertinimui pateikto patiekalo porcijų ir juo pavaišinti renginio lankytojus.