Skip to main content

„Konditerijos dirbtuvės - neįgaliųjų laisvė veikti“

label

 

„Konditerijos paslapčių gali mokytis kiekvienas... tokį edukacinių užsiėmimų šūkį projektas „Konditerijos dirbtuvės - neįgaliųjų laisvė veikti“ pasirinko neatsitiktinai. Juk maisto gaminimas - tai kiekvienam galimybė laisvai išreikšti save, savo jausmus, išlaisvinti vaizduotę. Be to rezultatas visada išeina saldus!

Todėl šių metų rugpjūčio 16 d. projekto „Konditerijos dirbtuvės - neįgaliųjų laisvė veikti“ vykdytojai Alytaus profesinio rengimo centre pakvietė į įsikūrusias konditerijos dirbtuves Alytaus miesto neįgalųjį jaunimą į edukacinį konditerijos užsiėmimą. Užsiėmimą vedė svečias iš „ Beatos virtuvės“ - Ieva Valavičiūtė, organizuojanti ir pati vedanti "Beatos virtuvėje" kulinarinius užsiėmimus įmonių švenčių metu, gaminimo pamokas vaikams, kurianti meniu maitinimo įstaigoms, rašanti receptus, taip pat praėjusiais metais vykdė projektą "Šefas ant ratų" Alytaus apskrityje bei įgyvendino savo projektą "Let's snack" - vieno kąsnio užkandžių gamyba, kuris vėliau tapo įmonės UAB "Porcija" dalimi Vilniuje.

Mokytis konditerijos paslapčių susirinko Alytaus miesto neįgalus jaunimas: Neįgaliųjų dienos užimtumo centro lankytojai, neįgaliųjų klubo „Draugystė“ nariai, būsimieji mūsų mokyklos mokiniai. Užsiėmimo dalyviai mokėsi kepti morkų keksiukus su riešutais. Nusiplovę rankas ir užsidėję prijuostes, dalyviai buvo paskirstyti į tris komandas. Kiekvienas komandos narys buvo atsakingas už savo veiklą, vyko puikus komandinis darbas: smagu ir įdomu drauge tarkuoti morkas, sverti produktus, kapoti migdolo riešutus, maišyti tešlą ir formuoti keksiukus, stebėti kaip jie kepa krosnyje, vėliau prie kavos ar arbatos ragauti savo iškeptus saldumynus.

Užsiėmimo metu dalyviai sužinojo keksiukų istoriją, kepimo naujoves, kad daržovės (morkos, burokėliai ir kt.) taip pat gali būti puikūs produktai saldumynams kepti, juk ne tik skanu, bet ir sveika. Jaukus pasisėdėjimas prie kavos/arbatos puodelio su svečiu buvo puiki proga dalintis patirtimi ar sužinoti įdomių patarimų bei konditerinių subtilybių.

Užsiėmimo dalyviai išvyko geros nuotaikos, pilni puikių įspūdžių, nešini savo keptais keksiukais. Kiekvienas gavo „Morkų keksiukų su riešutais“ receptą, kurį galės išbandyti namuose su šeima ar draugais.

 Edukacinio užsiėmimo akimirkos...

0

1

2

3

4

6

7